I denne guide får du 4 simple trin til at prissætte dit næste sponsorsamarbejde.
Hvis du ligesom så mange andre atleter, har svært ved at vide hvad du koster og hvilken pris du skal give til sponsorer, så er denne guide til dig.
Vi gennemgår fire simple til at prissætte dit næste sponsorsamarbejde, så vi sørger for at du bliver betalt det du er værd.
I løbet af guiden kommer vi ind på:
👉🏽 Din eksponeringsværdi
👉🏽 Din timepris
👉🏽 Din brandværdi
👉🏽 Eksklusiv sponsoraftale
Målet med denne guide er at du som atlet får det nemmere med at prissætte dig selv overfor en sponsor, og du bliver betalt det du skal.
To klassikere
To ting som de fleste atleter kan tilbyde en sponsor er logoplacement og opslag på sociale medier. Denne guide tager udgangspunkt i disse to klassiske salgsbare aktiver, så den henvender sig til størstedelen af alle atleter.
- Logoplacement er når en sponsor får sit logo på noget du ejer. Det kunne eksempelvis være dit træningstøj eller udstyr.
- Opslag på sociale medier er når du poster billeder og videoer dine sociale mediekanaler, som Instagram og TikTok.
Indlægget fortsætter under videoen…
Din eksponeringsværdi
Når du skal prissætte dig selv overfor en sponsor, er det vigtigt at du finder frem til hvad dine aktiver er værd, før du finder en samlet pris.
To af de mest almindelige aktiver er logoplacement og opslag på SoMe.
For at finde frem til hvad din eksponeringsværdi er værd skal vi undersøge hvor meget du skal koste for en sponsor at få deres logo på de ting du ejer, og hvor meget det skal koste en sponsor at få dig til at lave opslag på dine sociale medier.
Til at udregne din eksponeringsværdi kan man bruge denne simple metode: CPM (Cost per Mille).
Hvordan prissætter du logoplacement?
Logoplacement handler om at få en sponsors logo til at blive set.
I dette eksempel tager vi udgangspunkt i at du konkurrerer for 2000 tilskuere.
Med 2000 seere pr. kamp, skal vi finde frem til hvad det koster for en sponsor at deres logo bliver vist for disse 2000 tilskuere. For at regne dette ud bruger vi CPM-metoden.
Hvis vi antager at din CPM-pris er på 100 kr. for logoplacement, vil prisen for logoplacement i en enkelt kamp være (2000/1000) * 100 kr = 50 kr.
Det betyder at, hvis du har 25 kampe med 2000 tilskuere i løbet af en sæson, så tager du 50kr * 25 kampe = 1250kr.
Det er vigtigt at understrege, at størrelsen på din CPM-pris afhænger af dit personlige brand og popularitet. Resultatet for af mediedækningen.
Hvis du f.eks. deltager til OL skal du også medregne TV-eksponeringen, hvilket kan få sponsoratets pris til at blive tårnhøjt.
Hvordan prissætter du opslag på sociale medier?
For at prissætte dine opslag på sociale medier, kan du bruge samme tilgang med CPM som ovenfor.
MEN, din CPM-pris for dine opslag på sociale medier er lidt nemmere at regne ud.
For at få et estimat på hvad din CPM skal være for dine opslag på sociale medier, så kan du følge disse trin:
- Log på Facebook
- Opret en annonce
- Sæt dit budget
- Se hvor mange personer Facebook estimere at din annonce vil nå ud til.
Eksempel:
Hvis du sætter dit budget til 100kr. og Facebook estimerer at dit opslag vil nå ud til 4000 mennesker, så svarer det til en CPM på 25 kr.
(100/4000)*1000 = 25.
Altså, det koster 25kr. at nå ud til 1000kr.
Hvis du er helt på bar bund, så kan du bruge dette estimat som guide for din egen CPM pris, når du skal fortælle en sponsor hvad det koster dem at nå ud til 1000 mennesker gennem dine sociale medier.
HUSK, at CPM-prisen varierer fra platform til platform, og disse tal blot er estimater.
Indlægget fortsætter under sponsoransøgningsskabelonen…
Download en skabelon til din sponsoransøgning
Kom i gang med at finde din næste sponsor i dag! 🔎
Skriv dig op og hent en gratis skabelon til din sponsoransøgning.
Din timepris
Når du laver noget arbejde for en sponsor; Instagram-opslag, fotoshoots, eller hvad du ellers laver for din sponsor, så skal du betales for din tid.
Her kan du sætte din timepris.
Hvis du f.eks. bruger 2 timer på at lave et opslag på Instagram, så skal du tage penge for 2 timers arbejde.
Det betyder at, hvis du aftaler med din sponsor at du skal lave 5 opslag i løbet af sponsorsamarbejdet, så skal du tage penge for 10 timers arbejde, som du kommer til at bruge på at udvikle Instagram-opslag for din sponsor.
Din brandværdi
Du er så priviligeret som atlet, at du har en brandværdi. Dine fans, popularitet og image er altsammen noget værd, og derfor skal sponsoren også betale for din brandværdi.
Der er ikke en bestem formel du kan bruger for at regne din brandværdi ud, men du kan basere den på følgende faktorer:
Dit omdømme: Dette inkluderer din popularitet, dit image og din påvirkningskraft. Er du velkendt og respekteret i din sport? Har du et positivt image, der tiltrækker fans og virksomheder? Din indflydelse kan måles ved at se på antallet af dine sociale mediefølgere og interaktionen fra dem.
Din publikum: Hvem er dine fans, og hvad er deres demografi? Bestemte sponsorer kan være villige til at betale mere, hvis dit publikum passer godt til deres målgruppe.
Din præstation: Er du konsekvent i dine præstationer? Er du en atlet, der altid leverer under pres? Sponsorer vil være villige til at betale mere for atleter, der præsterer godt på et højt niveau.
Din unikke værdi: Hvad er det unikke ved dig som en atlet, der adskiller dig fra andre? Dette kan være noget som din personlighed, din stil, dine unikke færdigheder, eller noget andet, der gør dig unik.
Din holdning til sponsorater: Er du villig til at arbejde tæt sammen med sponsorer, deltage i events, og aktivt promovere deres brand? Din vilje til at samarbejde kan også øge din brandværdi.
Når du har overvejet disse faktorer, så skal du finde frem til en procentsats, som du kan smide oveni den samlede pris for sponsorsamarbejdet.
Eksempel
Basketstjernen LeBron James kan måske smide hele 200% oveni den samlede pris for et sponsorsamarbejde. Disse 200% er baseret på hans stærke personlige brand og hans enorme indflydelse på sine fans.
LeBron James bliver også ofte eksponeret i diverse nationale og internationale medier, som øger den samlede værdi.
Du kan måske kun smide 10% oveni den samlede pris for et sponsorsamarbejde, da du endnu ikke har ramt forsiden på aviserne og vundet de store medaljer.
Men, det vigtigste er dog at du finde frem til en procentsats, som du kan stå inde for, og som du med selvsikkerhed kan sælge til en sponsor.
Indlægget fortsætter under videoerne…
Eksklusiv sponsoraftale
Når du indgår i en sponsoraftale, kan det ofte indebære eksklusivitet inden for en bestemt kategori.
Det betyder, at du i løbet af sponsoraftalens varighed kun kan repræsentere den pågældende virksomhed inden for den specificerede kategori – det kan være sportsudstyr, ernæringsprodukter, tøjmærker osv.
Denne eksklusivitet kan være meget værdifuld for en virksomhed, da de får sikkerhed for, at du ikke promoverer konkurrerende brands.
Hvis en virksomhed ønsker eksklusivitet, skal det være en del af forhandlingerne, og det skal reflekteres i prisen.
Når alt kommer til alt, begrænser en sådan eksklusiv aftale din evne til at indgå andre sponsorater inden for samme kategori. Derfor skal du overveje, hvor meget denne eksklusivitet er værd for dig.
Hvis du har mange potentielle sponsorer i samme kategori, kan eksklusivitetens værdi være høj. På den anden side, hvis du er ny i din sport og dette er din første sponsoraftale, er du måske mere villig til at acceptere en lavere værdi for eksklusivitet.
For at afspejle hvor meget denne eksklusive aftale skal koste, kan du igen sætte en procentsats, som du smider oveni den samlede pris for sponsorsamarbejdet.