Hvad er forskellen på en sponsor og donor?

Forskellen på en sponsor og donor er, at en donor giver penge eller anden form for støtte, uden en forventning om at få noget igen. En sponsor giver penge eller anden form for støtte med forventningen om at få noget igen.

Dette er en meget vigtig forskel at kende til – især hvis man vil beskæftige sig med sponsorer.

En sponsor er typisk en privatperson eller en virksomhed, som støtter en atlet, event, sportsklub eller forening med økonomi eller produkter/services.

Virksomheder investerer (læs: sponsorerer) penge og produkter for at styrke deres egen markedsføring og brand samt hjælpe klubben, foreningen og/eller atleten økonomisk.

Du kan læse meget mere om hvad en sponsor er her – bl.a. om fordele og ulemper ved sponsorater.

Donor

En donor er typisk en privatperson eller en virksomhed, som giver penge eller produkter som en “gave”. 

Donorer giver for at opnå goodwill og støtte en god sag. Man ser ofte donationer til velgørenhedsevents og andre non-profit tiltag.

Når en virksomhed donerer penge eller produkter bruges det ofte som et led i deres markedsføring, så virksomheden fremstår godhjertet og med værdierne i orden. Dermed ikke sagt at dette er skidt – donorer er i sin gode ret til at skilte med sine gode gerninger. 

Modsat sponsorer er en donation IKKE et samarbejde med modtageren, og der forventes ingen gensidig værdiskabelse. 

I sportsverden ses det ofte at privatpersoner, virksomheder eller organisationer donerer penge, udstyr og produkter til sportsprojekter som GAME og Cross Cultures.

Kan du lide hvad du læste? DEL OPSLAGET PÅ: